נעים מאד "Family Mode"
עולם כמנהגו נוהג ועם החזרה המבורכת לשגרת הלימודים של ילדינו, השעות המשותפות איתם מטבע הדברים מצטמצמות. החזרה לשגרת עבודה,שיחות, המשך פגישות וירטואליות וענייני עבודה ממשיכים להעסיק אותנו גם אחרי "החתמת כרטיס" היציאה מהעבודה.
מכאן, גוברת החשיבות לאיכות הזמן המשותף שלנו איתם. ככל שנהפוך את הזמן המשותף למשמעותי יותר עבורם, כך יגדלו הסיכויים שהיחסים בינינו לבינם יהיו טובים יותר ושלמים.
יכול להיו שחלקכם חושבים ומרגישים.."אנחנו רק מחכים לזמן הזה של השקט לאחר חודשיים עמוסים ומוטרפים של החופש הגדול. למי בכלל יש אנרגיות לזמן איכות משותף איתם"?? ולכן, דווקא ברגעים כאלה עלינו להגביר את המודעות ההורית לחשיבות של זמן האיכות במשפחה.
קודם לכן, נבין מהן הההשלכות של חוסר בזמן איכות ותשומת לב מצידנו?
ילדים שלא מקבלים את תשומת הלב המספקת מהוריהם, חשים לא מעט פעמים "שקופים" ולא שייכים.
ולכן על מנת לקבל את תשומת הלב, הם נוקטים בדרך של התנהגויות "מפריעות". התנהגויות אלה, רובן ככולן מסתכמות בחוסר שיתוף פעולה שלהם איתנו. יש אין ספור דוגמאות להמחשה: למשל, ילד שכל ערב מסרב בתוקף להכנס למקלחת למרות בקשות חוזרות ונשנות, ילדה שלא רוצה לשבת לשולחן האוכל ורק כשהארוחה מסתיימת והשולחן מפונה היא נתקפת ב"רעב" פתאומי. גם המקרים בהם ילדינו נכנסים להתקפי זעם או בכי שלא נפסק, כמו גם שימוש באלימות שמופנית כלפינו או כלפי אחרים. כל אלו, בהרבה מקרים הינם ביטוי של חוסר תשומת לב הורית.
אז מה אפשר לעשות ?
לקחת נשימה ארוכה ולעבור למצב "Family Mode"
באחת הגרסאות האחרונות של מערכת ההפעלה של אייפון, לקחה אפל את מצב "Do Not Disturb" המוכר לכולנו ושדרגה אותו ל"מצב פוקוס" (Focus Time). באופן זה, נוכל לארגן מחדש את הדרך בה נהיה מעוניינים לתקשר עם המכשיר שלנו, בהתאם לפעולות הרצויות ו/או המתאימות לנו באותו רגע נתון ("מצב כושר", "מצב מנוחת צהריים", ועוד)
מדובר פיצ'ר מצויין ואפקטיבי גם כשזה נוגע לזמן המשפחה שלנו. וכך לאחר יום עבודה ולפני המפגש עם הילדים, נגדיר בסמארטפון את המצב שלנו ל"Family Mode".
הכוונה ב"מצב משפחה" היא למזער את הפעולות שקשורות בעבודה כדי להיות ב"פוקוס" על המשפחה.
כך למשל נבטל התראות שיוצרות הסחות וויזואליות ו\או קוליות שקשורות להודעות מהעבודה - אימיילים, וואצפים או כל התראת הודעת IM אחרת כמו- סלאק, מייקרוסופט Teams או וובקס – כל אלו יכולים לחכות כל עוד אין קרייסס אמיתי בעבודה.
בהתאם, גם נוכל להגביל שיחות נכנסות לאנשים מסויימים בלבד (בן.ת זוג, בוס, או קולגה ספציפי ממנו אנחנו ממתינים לשיחה חשובה) ולהמנע משיחות של חברים, מכרים או כל "מסיחי הדעת" שלא באמת נחוץ לדבר איתם בזמן המשפחה.
שתי מטרות נפלאות יש לכלי הזה: הראשונה היא שאנו לוקחים אחריות על עצמנו ועל ילדינו, תוך כדי פינוי זמן איכותי אמיתי איתם, נטול הפרעות שבקלות מרחיקות אותנו מהם ולא פחות מזה, מרחיקות אותם מאיתנו!
השניה, הלא פחות חשובה היא שבדרך זאת נוכל לעשות להם מודלינג הורי, שילמד אותם כי יש זמנים בהם מומלץ להקטין (או אפילו למגר) את זמן המסכים. המודלינג הזה ישקף ערך של חשיבות אינטראקציה בין אישית, שנעשית פנים מול פנים, בשיחות משותפות, הקשבה או אפילו רק בשהייה משותפת יחד.
לכל אלה מאיתנו שלא מחזיקים מכשיר תומך בפיצ'ר - אני מקווה שהבנתם שגם בלי הפיצ'ר הזה, על כולנו לקחת אחריות על הזמן שלנו עם הילדים.
זכרו: העבודה תישאר איתנו לעוד שנים רבות אבל הנוכחות ההורית שלנו בחיי ילדינו, קצת פחות..
Comentários